До уваги депутатів! Триває період подачі декларацій.

21.02.2022

Звертаємо увагу, що депутати місцевих рад зобов’язані подавати декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

За звітний 2021 рік, така декларація повинна бути подана в термін з 01 січня до 31 березня 2022 року включно, шляхом заповнення форми Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Підставою для цього є норми статтей 3, 45 Закону України «Про запобігання корупції», наказ Національного агентства з питань запобігання корупції 23.07.2021  № 449/21 «Про затвердження форми декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та Порядку заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

З метою своєчасного заповнення декларації на сайті НАЗК та подання її у визначений Законом термін радимо заздалегідь перевірити термін дії та належне функціонування особистого електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Додатково повідомляємо, що детальну інформацію щодо порядку заповнення та подання декларації можна переглянути на веб-сайті НАЗК https://nazk.gov.ua.

Разом з тим доводимо до відома, що за порушення суб’єктами декларування вимог фінансового контролю (неподання або несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларування недостовірної інформації) чинним законодавством України передбачено притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності.