До уваги батьків, які мають дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП

05.06.2019

27 березня 2019 прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 309 «Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу.

Порядком визначається механізм використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу», спрямування бюджетних коштів на відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП закладам охорони здоров’я  будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або їх відокремленим підрозділам.

Перелік реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я, які здійснюють реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП можна отримати на веб-сайті Мінсоцполітики (www.msp.gov.ua) у розділі «Інвалідність» ‒ «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу».

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами до Управління соціального захисту населення за місцем проживання один із батьків дитини чи її законний представник подає заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу та наступні документи разом з копіями:

  • паспорт громадянина України одного із батьків дитини чи її законного представника та свідоцтва про народження дитини або  паспорта дитини, яка(ий) досягнула 14- річного віку;
  • індивідуальна програма реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • виписка з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 27/о).

За консультацією, щодо механізму отримання вище зазначених послуг, просимо звертатись до Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Шевченківської районної у м. Полтаві ради за адресою: м. Полтава, вул. І.Мазепи, 30,   кім. 214, телефон 68-11-56, моб. тел. 066-425-72-10 ( Юлія Григорівна).

Також просимо повідомити про Ваше рішення щодо реабілітації дітей в зазначених установах з метою вчасного формування черги та своєчасного фінансування даних реабілітаційних заходів.