Дитина, врятована від озвірілої матері

17.05.2018

16.05.2018 року до обласного контактного центру звернувся мешканець будинку по вул. Європейській зі скаргами на одиноку матір, яка знущається над своїм сином та останні кілька днів перебуває в збудженому неадекватному стані. Дитина ввесь час голосно кричить, а жінка погрожує викинути сина з балкону квартири.

17.05.2018 організовано спільне інспектуванні вказаної сім’ї. Виходом на місце спеціалістам служби у справах дітей та фахівцям Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді одразу не вдалося обстежити умови проживання: двері мати не відчиняла, лаялась нецензурними словами, дитина ввесь час плакала.

Після виклику працівників поліції та групи оперативного реагування, комісії вдалося потрапити до помешкання.

Констатовано, що в квартирі безлад, відсутні продукти харчування, при візуальному огляді на тілі дитини виявлені синці, дитина доведена до істеричного стану. Мати вела себе агресивно, висловлювала погрози заподіяти шкоду здоров’ю дитини, що свідчило про наявність психологічного та фізичного насильства над сином.

Після виклику лікарів невідкладної допомоги хлопчик був оглянутий та поміщений до дитячої міської клінічної лікарні для більш детального обстеження стану його здоров’я. Працівниками поліції жінка доставлена до Полтавського обласного психоневрологічного диспансеру.

Враховуючи вище викладене, служба у справах дітей ініціювала винести на позачергове засідання виконкому проект рішення про негайне відібрання у одинокої матері малолітньої дитини, 2015 року народження, у зв’язку з тим, що залишення її в сім’ї несе реальну загрозу для її життя та здоров’я.

 

 

Р.Р. Азізов, служба у справах дітей