Новини адміністративної комісії

23.04.2021

21 квітня відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Шевченківської районної у м. Полтаві ради. На розгляді комісії перебували протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, складені інспекцією по контролю за благоустроєм, співробітниками поліції та працівниками Шевченківського відділу ДРАЦС. 

Протягом березня-квітня 2021 року органами, уповноваженими на складання протоколів, зафіксовано 32 факти правопорушень на території Шевченківського району міста, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, зокрема: 

  • самовільно встановлений лоток торгового призначення;
  • самовільно розміщена конструкція рекламного змісту на фасаді будинку;
  • самовільно встановлена наземна конструкція рекламного змісту;
  • відсутність урни для сміття до виходу в магазин;
  • порушення правил торгівлі;
  • заняття проституцією;
  • несвоєчасна реєстрація народження дитини.

Було заслухано пояснення суб’єктів правопорушення, зокрема представників юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, відповідальних за допущені порушення. У випадку наявності підстав для притягнення до адміністративної відповідальності винні особи були піддані адміністративному стягненню у вигляді штрафу згідно санкціями статей Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідальним особам повідомлено, що у разі незгоди з постановою про накладення адміністративного стягнення, вони можуть оскаржити її до виконавчого комітету. У разі добровільної несплати штрафу адміністративною комісією буде підготовлено подання до органів виконавчої служби, а суму штрафу буде подвоєно і стягнено примусово.

Також були і закриті справи, де встановлено відсутність складу правопорушення.