Забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю в 2021 році

21.04.2021

Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Шевченківської районної у м. Полтаві ради повідомляє, що забезпечення осіб з інвалідністю санаторно-курортними путівками здійснюється відповідно до постанови  Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 року №187 «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві   держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних  у містах (у разі їх утворення (крім м. Києва) рад» (зі змінами та доповненнями).

Згідно вказаного Порядку путівки для  осіб з інвалідністю закуповуватимуться на підставі тристоронньої угоди (особа – управління – санаторій). При надходженні черги, згідно медичних показань особа з інвалідністю загального захворювання та з дитинства зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення. Надалі укладається угода, яка передбачає безготівкове перерахування управлінням коштів в межах граничної вартості путівки санаторно-курортним закладам за надані послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначається щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

Відповідно   до   наказу   Міністерства   соціальної   політики   України  від 25 лютого 2021 року № 104 «Про встановлення граничної вартості путівки (ліжко-дня) у 2021 році» встановлено граничну вартість путівки з надання послуг із санаторно-курортного лікування деяких пільгових категорій громадян, а саме:

особам з інвалідністю внаслідок загального захворювання та особам з інвалідністю з дитинства – 8316,0 (462,0) грн. без податку на додану вартість;

особам з інвалідністю з наслідками травм і захворювання хребта та спинного мозку з числа осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання та особам з інвалідністю з дитинства I і II групи – 25165,0 (719,0) грн. без податку на додану вартість;

громадянам, які супроводжують осіб з інвалідністю I групи  (за винятком осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворювання хребта та спинного мозку),- 6966,0 (387,0) грн. з податком на додану вартість.

Для одержання путівки особи з інвалідністю повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання. Для взяття на облік особа чи її законний представник подає :

–     заяву;

–     медичну довідку лікувальної установи за формою 070/о.

–      копію коду;

–     копію пільгового посвідчення;

–     копію довідки МСЕК про інвалідність.

      

Звертаємо увагу,  що  встановлено  контроль  за  строком  дії медичної довідки форми 070/о. Зазначаємо, що відповідно наказу МОЗ України від 14 лютого 2012 року № 110, довідка форми 070/о дійсна протягом 12 місяців з часу видачі. Після закінчення строку дії зазначеної медичної довідки, але не рідше ніж один раз на три роки, подається нова медична довідка.

У разі неподання такої довідки особа, яка понад три роки перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою, знімається з обліку.

Детальну інформацію щодо забезпечення осіб з інвалідністю санаторно-курортним лікуванням можна отримати в управлінні соціального захисту населення, за адресою: м. Полтава, вул. І.Мазепи, 30, кім.107 тел. 68-11-54 відповідальна особа – головний спеціаліст Зінаїда Павлова.

Електронна адреса управління: [email protected]