До уваги учасників антитерористичної операції!

Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Шевченківської районної у м. Полтаві ради повідомляє, що 30 червня 2017 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 року № 432 «Про затвердження  Порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції».

Для отримання послуг з соціальної та професійної адаптації учаснику АТО необхідно звернутися із заявою до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичного проживання (перебування) та надати оригінали і копії наступних документів:

  • паспорту;
  • ідентифікаційного номеру;
  • індивідуальної програми реабілітації (для інвалідів війни);
  • посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни, або учасника війни;
  • документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з перебуванням безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції у період її проведення.

Наголошуємо, що професійна адаптація учасників антитерористичної операції з числа інвалідів війни організовується згідно з рекомендаціями МСЕК, визначеними в індивідуальній програмі реабілітації.

Направлення на професійне навчання видається учаснику антитерористичної операції за умови проходження ним професійної орієнтації в центрі зайнятості  та отримання рекомендації щодо можливості навчання (підвищення кваліфікації) по обраній спеціальності.

Звертаємо увагу, що на отримання послуг соціальної та професійної адаптації мають право, як працюючі так і не працюючі учасники антитерористичної операції.

Після успішного завершення курсу навчання, учасники антитерористичної операції отримують документи державного зразка, а саме свідоцтво про присвоєння (підвищення) робочої кваліфікації – за результатами первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації за робітничими професіями, у разі підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення – посвідчення установленого зразка.

Детальну інформацію щодо отримання направлення на проходження професійної адаптації учасники антитерористичної операції Шевченківського району м. Полтави можуть отримати за адресою: м. Полтава, вул. Івана Мазепи,30, кім. 107 та за телефоном 68-11-54.

З повагою

 Заступник голови ради з питань діяльності  виконавчого органу – начальник управління    Г.І. Арсененко