Діємо спільно в інтересах дітей

14.07.2022

На сьогодні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування залишається усиновлення.

Згідно Постанови КМУ № 905 від 08 жовтня 2008 року «Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей» служба у справах дітей складає  анкету дитини, яка може бути усиновлена.

Пунктом 9 вищезазначеної Постанови передбачено, що крім основних документів, до анкети дитини додається висновок про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини, складений за формою згідно з додатком 2 та витяг з історії розвитку дитини за формою, затвердженою МОЗ.

В зв’язку з вищевикладеним, 14 липня 2022 року з ініціативи служби у справах дітей виконавчого комітету Шевченківської районної у м. Полтаві ради, відбулася нарада за участі представників медичних закладів, департаменту охорони здоров’я, органів опіки та піклування Київської та Подільської районної у м. Полтаві рад.

Метою наради було обговорення усунення недоліків при оформленні висновків про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини, складений за формою згідно з додатком 2 та витягів з історії розвитку дитини за формою, затвердженою МОЗ.