З Днем вишиванки!

18.05.2022

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. У 2006-му році в Україні запровадили особливе свято, що носить символічний характер – День вишиванки. З роками традиція стала популярною по всій території України, а дата її відзначення завжди припадає на третій четвер травня. У цьому році це 19 травня. Вишиванка – український національний одяг, який одночасно є оберегом і символом краси, міцного здоров’я і навіть щастя. Одягаючи вишиванку, ми не лише підкреслюємо свою повагу до національної традиції, а й демонструємо єднання українців. З давніх-давен Україна славиться своїми самобутніми вишивками, які є унікальними для кожного регіону та відрізняються технікою і орнаментом. У цей важкий та доленосний для України час День вишиванки ще особливіший.

Цього року день Вишиванки Україна зустрічає у важкій битві, у війні за перемогу над російськими окупантами. Наш патріотизм допомагає захищати Україну, робити її цілісною та успішною. Кожен із нас для цього робить неможливе, чим пришвидшує нашу перемогу у цій страшній війні. Багато патріотів одягнули замість вишиванок бронежилети, вони виборюють право на життя та вільний вибір не тільки своєї країні, а всього світу. Вишиванка стала символом гідності та спротиву агресії.

Тож вітаємо всіх з цим святом та закликаємо долучитися до цього яскравого і патріотичного свята та одягти сьогодні найкращу свою вишиванку.

День вишиванки єднає українців!

Вишиванка – код нації!

Слава Україні!