Чи всі літні люди знають про переваги банківського обслуговування?

20.07.2021

Сучасні пенсіонери, яким від 60-ти до 80-ти років, – це люди нової формації, з доволі високим рівнем освіченості та широким світоглядом. Переважна більшість з них вправно користуються мобільними телефонами і оволодівають смартфонами, активно спілкуються у соціальних мережах і сплачують комунальні платежі у банківських терміналах.

За останніми статистичними даними, на Полтавщині уже близько 70% пенсіонерів одержують пенсії через банківські установи. Переваги такого обслуговування наступні:

  1. Зарахування коштів на пенсійні рахунки відбувається не пізніше наступного банківського дня після проведення фінансування, на противагу цьому шлях коштів від Пенсійного фонду України до поштового відділення зв’язку триває три робочі дні. Тобто, виплата пенсії через банки значно скорочує термін обігу коштів на виплату пенсій і грошової допомоги, спрощує облік і контроль їх руху та зменшує витрати Фонду.
  2. Пенсіонер, відкривши пенсійний рахунок, може одержати пенсію в будь-який зручний для нього час у відділенні банку або через мережу банкоматів на території України; зняти з поточного пенсійного рахунку як всю зараховану суму, так і її частину, а на залишок коштів банк нараховуватиме відповідні відсотки. Під час відкриття депозитного рахунку зазвичай пенсіонерам платять трохи вищі ставки, ніж звичайним громадянам. Таким чином, у кожного пенсіонера з’являється можливість одержати невеликий додатковий дохід.
  3. У пенсіонерів з’являється можливість оплати комунальних платежів без комісії, розрахуватися карткою за товари тощо.
  4. Якщо  пенсіонер  з  будь-яких причин  не  зміг отримати виплату через поштове відділення, то кошти повертаються на рахунок Пенсійного фонду, і одержати їх можна буде лише у наступному місяці. «Банківські» гроші залишаються доступними у будь-який момент після надходження на рахунок (картку).
  5. У разі переїзду, від’їзду на лікування або відпочинок не виникає необхідності брати з собою значну суму коштів готівкою.

Головне – правильно підібрати банк, у якому людей літнього віку будуть влаштовувати умови обслуговування.

 

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області