Управління соціального захисту населення інформує про зміни щодо порядку надання житлових субсидій з травня 2021

27.05.2021

Уряд вніс певні корективи в правила отримання субсидій. Згідно внесеними змінами, сім’ям, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, житлова субсидія з травня 2021 року на наступний термін буде перепризначена автоматично без особистого звернення громадян, крім трьох категорій сімей, яким необхідно подати нові заяву та декларацію.

Автоматичне призначення буде проведено після отримання даних за результатами верифікації від Міністерства фінансів України.

Кому потрібно подавати нові заяву та декларацію на наступний термін з травня поточного року?

  • сім’ям, яким субсидія надавалася у грошовій безготівковій формі;
  • сім’ям, яким субсидія призначалась за фактичним місцем проживання осіб(орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи);
  • сім’ям, яким субсидія призначалась без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації(на фактично проживаючих осіб).

 Субсидія не призначається, якщо:

  • будь-хто із складу домогосподарства або членів сімей має на депозитному рахунку кошти у сумі, що перевищує 100 тис. гривень. До внесених змін сума депозиту була визначена у 25-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб (56 750 грн.);
  • будь-хто із складу домогосподарства або членів їх сімей має у власності більш ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок). Не береться до уваги житло, яке належить на правах спільної сумісної або часткової власності, розташоване у сільській місцевості, на тимчасово окупованій території, на лінії зіткнення або непридатне для проживання;
  • мають у власності транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше п’яти років або більше ніж однин транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа);
  • протягом 12 місяців перед призначенням субсидії без звернення здійснив на суму, яка перевищує 50 тис. гривень купівлю або оплатив будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг), здійснив внески до статутного капіталу, надав фінансову допомогу (позику).

Сім’ям, яким субсидія з травня 2021 року буде перепризначена автоматично, обов’язково необхідно протягом травня-серпня 2021 року повідомити територіальні управління соціального захисту населення про обставини, які впливають на право отримання субсидії.

Прийом документів для призначення житлових субсидій проводиться в управлінні соціального захисту населення виконавчого комітету Шевченківської районної у м. Полтаві ради за адресою: м. Полтава, вул. Івана Мазепи, 30, каб. 113-114 та актовій залі. Мешканці приєднаних населених пунктів можуть подати заяви та необхідні документи в старостатах (колишні приміщення сільських рад с. Абазівка, с. Пальчиківка, с. Супрунівка).

Документи, які потрібно при собі мати при зверненні з питань призначення житлової субсидії.

Документи на призначення субсидії можна подати в електронному вигляді через сайт Мінсоцполітики в розділі Е-сервіси. 

Зразки бланків нової заяви та декларації та зразки заповнення заяви та декларації.