Новини адміністративної комісії

06.05.2021

5 травня відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Шевченківської районної у м. Полтаві ради. На розгляді комісії перебували протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, складені інспекцією по контролю за благоустроєм, співробітниками поліції та працівниками Шевченківського відділу ДРАЦС. 

Протягом березня-квітня 2021 року органами, уповноваженими на складання протоколів, зафіксовано 29 фактів правопорушень на території Шевченківського району міста, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, зокрема: 

  • розміщення спеціальної інформаційної конструкції на фасаді будинку без дозвільних документів;
  • самовільне розміщення спеціальної конструкції рекламного характеру;
  • порушення правил торгівлі;
  • продаж тютюнових виробів неповнолітній особі;
  • порушення правил тримання собак і котів.

Було заслухано пояснення суб’єктів правопорушення, зокрема представників юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, відповідальних за допущені порушення. У випадку наявності підстав для притягнення до адміністративної відповідальності винні особи були піддані адміністративному стягненню у вигляді штрафу згідно санкціями статей Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Всього було накладено штрафні санкції на двох осіб, дві справи було закрито за недостатньої кількості доказів та за відсутності події і складу адміністративного правопорушення, ще дві справи закрито у зв’язку з закінченням на момент розгляду строків, передбачених Кодексом.

Решта справ не розглядалися у зв’язку з відсутністю осіб, яких притягують до адміністративної відповідальності. Їх запрошено на чергове засідання адміністративної комісії.