Зустріч старост старостинських округів з представниками управління соцзахисту населення, служби у справах дітей

15.04.2021

14 квітня у Полтавській міській раді відбулася зустріч старост старостинських округів Полтавської міської територіальної громади з представниками управлінь соціального захисту населення та служб у справах дітей Шевченківської, Київської та Подільської районних рад. Захід відбувся під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючої справами виконавчого комітету Полтавської міської ради Наталії Сук.

Шевченківську районну раду представляли: заступник голови ради з питань діяльності виконавчого органу – начальник управління соціального захисту населення Галина Арсененко, заступник голови з питань діяльності виконавчого органу Олена Андросова, завідувач служби у справах дітей Рустам Азізов. 

Управління соцзахисту та служба у справах дітей Шевченківської райради забезпечує здійснення повноважень у 19 селах Полтавської міської територіальної громади. Їх представляли старости старостинських округів: 

  • Абазівського – Олександр Кравченко;
  • Пальчиківського – Андрій Олійченко;
  • Супрунівського – Володимир Богатир.

Під час заходу обговорювалися питання співпраці у сфері соціального захисту населення і захисту дітей. Сторони досягли домовленостей, що старости в Шевченківську райраду повинні:

  • надавати довідки про склад сім’ї на отримання субсидії та пільг мешканцями сіл, які проживають у будинках з пічним опаленням;
  • підтверджувати фактичне проживання громадян для надання пільг за фактичним місцем проживання;
  • повідомляти про наявні проблеми, зокрема про сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах;
  • надавати інформацію про ситуацію в родинах, де діти усиновлені, влаштовані під опіку чи піклування;
  • здійснювати спільні зі службою захисту дітей та управлінням соцзахисту обстеження сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

«Ми вже їздили в села і побували в багатьох мешканців, почули їх. Є такі ситуації, де сім’я потребує допомоги, а надати її відповідно законодавства без комісії неможливо. В цьому випадку ми будемо звертатися до вас, і я прошу йти нам назустріч, тому що це робиться для наших людей», – звернулася до старост та керуючої справами Галина Арсененко.

На важливості створення в селах дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей наголосив Рустам Азізов: 

«Існують програми сімейних форм виховання дітей, покликані забезпечити належні умови для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування».

Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження положення про дитячий будинок сімейного типу»

Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження положення про прийомну сім’ю»