“Пенсійний калькулятор”

25.09.2020

Якщо проаналізувати коло користувачів електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду України, то лише офіційно зареєстрованих в пенсійних установах, не враховуючи тих людей, що користуються кваліфікованим електронним підписом, налічується вже понад 44 тисячі. Щодня приблизно 200-250 мешканців області спілкуються з Фондом у віртуальному просторі. Електронні сервіси поступово стають найефективнішим способом отримання послуг.

Крім людей похилого віку, потенційними клієнтами Фонду є понад 404,5 тисяч застрахованих осіб, що працюють офіційно і відраховують належні внески. Саме для них – перевірений часом, але модернізований, швидкий і сучасний електронний сервіс «пенсійний калькулятор». Його основна мета – розрахунок розміру майбутньої пенсії з використанням даних, що містяться в унікальній базі даних про застрахованих осіб, яка накопичена у Пенсійному фонді.

Доступ до зазначеного сервісу надасть кваліфікований електронний підпис, який можна отримати в акредитованих центрах сертифікації ключів. А місце його пошуку, як і багатьох інших сервісів, – вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

До уваги тих, хто хоче скористатися «пенсійним калькулятором»! У реєстрах Фонду інформація про страховий стаж накопичена з 2004 року, а про сплачені страхові внески та офіційну заробітну плату – з 1998 року. Якщо ж людина до того часу офіційно працювала або навчалась, то при здійсненні прогнозного розрахунку пенсії за допомогою «пенсійного калькулятора», можна самостійно, тобто вручну. ввести дані про відсутні періоди трудової діяльності та інші періоди, які враховуються до страхового стажу (наприклад, навчання на денній формі, військова служба тощо).

За результатами розрахунку майбутньої пенсії користувачу для перегляду надається сума розрахованої пенсії та формується протокол, який містить інформацію про всі складові такого розрахунку. Визначаються також коефіцієнти страхового стажу та заробітку. Кількість «сеансів» обчислення майбутньої пенсії не обмежена.

Спробуйте визначити розмір майбутньої пенсії самостійно!

  Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області