Обласна комплексна соціальна програма в дії

10.09.2020

28 серпня 2020 року рішенням сесії обласної ради підтримано пропозицію щодо проведення виплати за рахунок коштів обласного бюджету членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил по 1 тис.грн.

Вказана виплата буде проведена 134 сім’ям, які мешкають у Полтавській області і не одержали виплату по 1 тис. грн. згідно  постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 № 251. Це сім’ї, у якихпенсія призначена на двох і більше утриманців та загальний розмір пенсійних виплатперевищив 5 тис.грн.

Виплата буде проведена наприкінці вересня поточного рокучерез виплатні об’єкти АТ “Укрпошта” за місцем проживання або шляхом перерахування коштів на особовий рахунок, відкритий в установі уповноваженого банку.

Звертатися до органів соціального захисту та надавати будь-які документи не  потрібно.Вся необхідна робота з нарахування та виплати одноразової допомоги буде проведена на рівні Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області.

Одночасно зазначаємо, що згідно обласної Комплексної соціальної програми сім’ям загиблих (померлих) учасників АТО/ООС також надається:

щомісячна виплата допомоги сім’ям з дітьми загиблих (померлих) учасників АТО/ООС на кожну дитину віком до 18 років (за умови навчання за денною формою – до 23 років) у розмірі прожиткового мінімуму в розрахунку на одну особу ( з 01.07.2020- 2118 грн.);

санаторно-курортне лікування, що дає можливість забезпечити оздоровленням 100 відсотків осіб, які перебувають на обліку.

З поточного року запроваджено компенсаційні виплати за проїзд автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування за рахунок коштів обласного бюджету.

До Дня захисника України (14 жовтня 2020 року) в області,згіднообласної Комплексної соціальної програми, буде проведена виплата разової адресної допомоги кожному члену сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС у розмірі по 2,5 тис грн.