З 1 травня стартує автоматична індексація пенсій

08.05.2020

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області в автоматичному режимі завершило планову індексацію пенсій на підставі постанови Кабінету міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році”.

У постанові зазначається, що у 2020 році перерахунок пенсій проводиться з 1 травня відповідно до закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та постанови Кабміну № 124 від 20 лютого 2019 року.

У нинішньому році під час перерахунку застосовувався коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

При цьому у тих випадках, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягав 100 гривень, встановлено доплату до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Крім того, з 1 травня 2020 року особам, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, не досягає 2100 гривень, встановлено доплату до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

За статистикою, на Полтавщині перераховані пенсії близько 92% одержувачів – це понад 407 тис. пенсіонерів. Видатки Пенсійного фонду при цьому становитимуть додатково майже 80 млн грн. на місяць. Індексація додасть до середньостатистичної пенсії, в середньому, 213 гривень.

Виплачувати перераховані пенсії почнуть з 1 травня у встановленому порядку – через уповноважені банки або листоношами «Укрпошти».

У разі виникнення запитань, зокрема, щодо особливостей проведення індексації, просимо звертатися до органів Пенсійного фонду дистанційно:

– через вебпортал електронних послуг (https://portal.pfu.gov.ua);

– на «гарячу» телефонну лінію Головного управління (0-800-50-25-10, (0532) 56-53-29);

– за допомогою Skype-зв’язку протягом робочого дня (PL-PFU-1,
PL-PFU-2).

Довіряйте перевіреній інформації з офіційних джерел.

Бережіть себе – збережете Україну!

 

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області