Сила духу – запорука довголіття

26.01.2016

22 січня свій 90 річний ювілей відзначив ветеран Другої світової війни Шишлянников Володимир Давидович.

IMG_3321

В гості до ювіляра завітали голова Полтавської міської організації ветеранів  Регент Е.В., заступник голови Октябрської районної у м.Полтави ради Дибов Р.О. та представники виконавчого комітету. Сивочолий ветеран чекав гостей! Причепурений, в офіцерському мундирі з орденами та як і завжди у гарному настрої!

Не знівечила душу війна, хоча й призваний був Володимир Давидович одразу після закінчення школи у 1943 році, службу проходив у Забайкальському військовому окрузі навідником протитанкової гармати. Пригадує ветеран як одного разу, під час бою у них закінчилися снаряди, а ворожі танки не зупинялися, вирішили бійці змотувати, ніби у букет, гранати, та використовувати їх замість снарядів. Володимир Давидович власноруч готував саморобні снаряди та добре “почастував” ворожі танки!
Дивишся на Володимира Давидовича і мимоволі напрошується питання: звідки у нього така сила волі, стійкість характеру і щирість душі? Посміхаючись, ветеран відповідає, що з юності, з війни, адже, саме там навчився дивитися смертельній небезпеці в очі, саме там навчився довіряти бойовим побратимам, саме там, надивившись на страждання людей, дав собі слово ніколи не здаватися, бути добрим і щирим з іншими, ставити перед собою задачі і будь що їх виконувати!
…Швидко промайнули роки, Володимир Давидович давно вже на пенсії, але як і раніше веде активне життя. Сивочолий ветеран є почесним членом Октябрської районної ветеранської організації, не зважаючи на вік, бере участь в усіх заходах, які проводяться в районі та місті з нагоди Дня Перемоги та Дня визволення міста Полтави від фашистських загарбників.
Октябрська районна рада та виконавчий комітет приєднуються до привітань і бажають ювілярові довгих літ, міцного здоров’я, витримки і надалі залишатися таким же життєрадісним, впевненим у собі, і надалі бути прикладом для підростаючого покоління!

Ольга Скороденко